Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

 Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και του Σχεδίου Δράσης για τη Φιλαναγνωσία, την Τετάρτη 6 Απριλίου, οι μαθητές/τριες της σχολικής μας μονάδας πραγματοποίησαν διαδικτυακή συνάντηση με τη Γορτύνια συγγραφέα, κα. Βασιλική Μουργελα. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν διαδικτυακά και τα όμορα Δ.Σ. σχολεία της Κανδήλας, της Δημητσάνας και του Βαλτεσινίκου.

Στην επιτυχία της διαδικτυακής εκδήλωσης συνέβαλε τα μέγιστα  η δωρεά από τη ΔΗ.Κ.Ε.Γ. (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ)  των δύο τίτλων  βιβλίων- 

"Η τρύπια βαλίτσα" 

και 

"Το μυστικό της ξυλοκερατιας"


 στους μαθητές /τριες σε προγενέστερο χρόνο έχοντας έτσι τη δυνατότητα να τα διαβάσουν πριν την καθορισμένη εκδήλωση.  

 

                                          

Συγκεκριμένα οι τάξεις Α, Β, Γ από τις 10:00 - 11:00 π μ.  συνάντησαν τη συγγραφέα στην αίθουσα της Σχολικής βιβλιοθήκης , συνομίλησαν μαζί της και  υπέβαλαν ερωτήσεις και εντυπώσεις  σχετικά με το βιβλίο "Η Τρύπια Βαλίτσα " .

Στη συνέχεια από τις 11:15 - 12:25 οι μαθητές /τριες των τάξεων Δ, Ε, Στ καλωσόρισαν τη συγγραφέα στην αίθουσα διδασκαλίας της Ε-Στ τάξης, συνομίλησαν μαζί της, της πήραν συνέντευξη θέτοντας ποικίλα ενδιαφέροντα  ερωτήματα που ειχαν προετοιμάσει και πραγματοποίησαν προς το τέλος της εκδήλωσης, με προτροπή της ίδιας της συγγραφέως, μια άσκηση δημιουργικής γραφής  γράφοντας κάθετα  τα γράμματα της λέξης "ΞΥΛΟΚΕΡΑΤΙΑ ".                         

                                

Τέλος , η  ίδια η συγγραφέας ανάγνωσε  και μοιράστηκε με τους  μαθητές/τριες  δύο ποιήματα που έχει γράψει η ίδια ,  ένα παιδικό ποίημα " χαϊκού " και ένα  ποίημα που περιλαμβάνεται σε ποιητική συλλογή της που έχει ήδη  εκδοθει και μελοποιηθεί "με τον τίτλο: " Το πατρικό μου " .



Όλοι /όλες οι μαθητές /τριες της σχολικής μας μονάδας πέρασαν 2 ώρες όμορφες, δημιουργικές, ευχάριστες και  θέλησαν να ευχαριστήσουν  θερμά την καλεσμένη συγγραφέα,   κ. Βασιλική Μουργελα,  δίνοντας της ως δώρο  2 ψηφιακά βιβλία με ζωγραφιές τους και 3  πορτραίτα της που φιλοτέχνησαν οι ίδιοι /ίδιες με πάρα πολλή αγάπη !


Book titled 'Οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Τροπαίων'



Read this book made on StoryJumper
   
       Book titled 'Από τους μαθητές/τριες του Δ. Σ. Τροπαίων'
Read this book made on StoryJumper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου