Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Εκπαιδευτική Επίσκεψη

 

Οι μαθητές /τριες του σχολείου μας σήμερα 11 Μαΐου 2022 πραγματοποίησαν  εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημητσάνα. 

Αρχικά,  επισκέφτηκαν το Υπαίθριο  Μουσείο Υδροκίνησης, όπου παρακολούθησαν την  εξαιρετική παράσταση κουκλοθέατρου, "Τα πολύχρωμα τέρατα" που παρουσιάζει το Πολιτιστικό ίδρυμα ομίλου 

     

Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με την  Πειραματική σκηνή Καλαμάτας και η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου  Καλαμάτας.

Στη συνέχεια, οι μαθητές /τριες της Α και Β τάξης ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης (νεροτριβη, νερόμυλο, βυρσοδεψείο, μπαρουτομυλο).

 




Τέλος, όλοι οι μαθητές /τριες , στο πλαίσιο του σχεδίου δρασης σχετικά με τη φιλαναγνωσια που υλοποιεί κατά το τρέχον σχολικό έτος η σχολική μας μονάδα ,  επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας.

 
 Είδαν από κοντά τους χιλιάδες παλιούς και νέους τίτλους βιβλίων  που φιλοξενούνται εκεί και πήραν συνέντευξη από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης σχετικά με τη λειτουργία της βιβλιοθήκης , τον τρόπο ταξινόμησης των βιβλίων κτλ. Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να δουν ένα μικρό μουσείο που υπάρχει μέσα στη βιβλιοθήκη με αντικείμενα του λαϊκού βίου της περιοχής , προσωπογραφίες κτλ.

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου