Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Λαογραφικό Μουσείο Βυζικίου

 



Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Β΄ και Γ΄-Δ΄ επισκέφτηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Λαογραφικό Μουσείο στο Βυζίκι.

 

Εκεί είχαν τη δυνατότητα να  κάνουν ένα όμορφο ταξίδι με τη μηχανή του χρόνου στο παρελθόν και να δουν από κοντά πολλά αντικείμενα της παλιάς καθημερινής  Γορτυνιακής ζωής (σκεύη κουζίνας, αργαλειό, ενδυμασίες, γεωργικά εργαλεία, εργαλεία ενός κουρέα κτλ.), παλιά  όπλα,  ιατρικά εργαλεία, γραμματόσημα και  χαρτονομίσματα!

  

                                              

Επίσης, επισκέφτηκαν και το παλιό πνευματικό κέντρο Βυζικιου,  όπου είδαν τόμους παλιών βιβλίων και βιβλιοδετους τόμους από εφημερίδες της δεκαετίας του 1970.

Όλοι/όλες οι μαθητές/μαθήτριες απόλαυσαν την επίσκεψη αυτή και αντιλήφθηκαν με βιωματικό τρόπο την έννοια "Λαογραφικό Μουσείο" και τη σπουδαία αξία ύπαρξης αυτού για τις επόμενες γενιές της Γορτυνιακης και όχι μόνο γης! 

 

Ευχαριστούμε θερμά τα ΚΤΕΛ Αρκαδίας που μας βοήθησαν και μας στήριξαν  για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών /τριών μας από και προς το Μουσείο και φυσικά τον υπεύθυνο του Λαογραφικού Μουσείου  και τοπικό πρόεδρο του χωριού Βυζίκι, κ. Ανδρέα Μερεντίτη, για την υπέροχη, εύστοχη, λεπτομερή και γεμάτη ζωντάνια  ξενάγηση που μας προσέφερε στο μουσείο . 

 

Η φιλοξενία των μαθητων /τριών μας ήταν υπέροχη και το δροσερό κέρασμα μοναδικό!

                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου