Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Ολυμπιακή Παιδεία - Ολυμπιακή Εβδομάδα

Οι μαθητές /τριες συμμετείχαν  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία»  16-20 Μαϊου της ΕΘΝ.Ο.Α.  Συγκεκριμένα η Α΄ - Β΄ τάξη γνώρισε διαδικτυακά τον αθλητή της μαραθώνιας κολύμβησης  Άλκη Κυνηγάκη και  παρακολούθησε σε ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας την παρουσίαση  με θέμα : ΄΄Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες- Αθήνα 2004΄΄.

  

Οι μαθητές / τριες της Γ' - Δ ' τάξης γνώρισαν την αθλήτρια της ξιφασκίας Δώρα Γκουντουρα.


Ενώ οι μαθητές /τριες της Ε - Στ τάξης  συνάντησαν και γνώρισαν διαδικτυακά τον αθλητή της κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο!



Την Πέμπτη  19  Μαΐου  όλες οι τάξεις  συμμετείχαν  στο Βιωματικό καλλιτεχνικό Εργαστήριο σε ζωντανή σύνδεση με την Παιδική Πινακοθηκη  Ελλάδας! Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω έργα, κίτρινο Α-Β μπλε Γ-Δ και πράσινο Ε- Στ.
  


Την Παρασκευή 20 Μαϊου ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι μαθητές/τριες πραγματοποίησαν με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού ΠΕ11 κ. Σπυριδούλας μια δράση εκτός σχολείου , όπου οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων αναβίωσαν τις λαμπαδηδρομίες, τραγούδησαν τον Ολυμπιακό ύμνο οι μαθήτριες της Στ  τάξης, σχημάτισαν τους 5 ολυμπιακούς κύκλους και συμμετείχαν  ανά τάξη σε αγωνίσματα ταχύτητας!  




Στο τέλος ακολούθησε η στέψη των   μαθητών/τριών που διακρίθηκαν  στο προαύλιο του σχολείου με στεφανάκι που επιμελήθηκε η γυμνάστρια της σχολικής μονάδας. 
 


Οι μαθητές/τριες πέρασαν υπέροχα και έμαθαν τόσα πολλά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες απλά και αβίαστα με τον βιωματικό αυτό τρόπο. 
Ευχαριστούμε θερμά και το Α.Τ Τροπαίων που μας βοήθησε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου